Monday, June 17, 2024
HomeСвободно времеНай-добрите филми на ужасите

Най-добрите филми на ужасите

„Тихо място“, втора част, стана първата прожекция след карантина, която събра толкова зрители, колкото преди пандемията. Така чрез филм на ужасите потвърдихме, че все още обичаме да гледаме филми на пълно с непознати! Публиката в киносалоните ясно заяви: Преживяването на страшни филми в кината е общо освобождаване на ужас и напрежение, нещо, което много хора биха могли да правят и през 2021 г.

  1. „СЪРЦЕТО МИ НЕ МОЖЕ ДА БИЕ, ОСВЕН АКО НЕ ГО НАКАРАШ“

Според критиците, филмът е неспокоен и завладяващ в еднаква степен, Филмът визуално поразително и провокиращо наподобява някакво зловещо заклинание.

Дуайт (Патрик Фугит) обикаля улиците, когато се стъмни. Всяка вечер търси самотни и бедни, търсейки хора, които няма да бъдат потърсени от никого. Дуайт не се радва на това, но се нуждае от тяхната кръв. Без свежа човешка кръв неговият крехък млад брат Томас не може да оцелее. Всяка смърт води към по-голяма жертва, престъпленията му тежат непрекъснато, заплашвайки да унищожат духа му. Но Томас (Оуен Кембъл) и сестра му Джеси (Ингрид Софи Шрам) са семейството, което Дуайт е напуснал, и като яростно лична и сплотена семейна единица, те зависят от него и ритуалите, които са научили, за да запазят своята тайна. Дуайт копнее за друг живот, но Джеси се нуждае от него, за да останат заедно. И момчето непрекъснато трябва да се храни.

  1. „СЛАКС“

Според критиците, тънък отрязък от странен ужас, „Слакас“ ефективно балансира ужаса и има здравия разум да излезе, преди странното му желание да започне да показва шевовете си.

Обладаният чифт дънки оживява, за да накаже безскрупулните практики на модерна компания за облекла. Изпратен до водещия магазин на компанията, Слакс продължава да извършва жестоки убийства сред персонала, заключен за една нощ, за да създаде новата колекция.

  1. „МОМЧЕТО ЗАД ВРАТАТА“

Критиците смятат, че филмът е напрегнат, ужасяващ и всеобхватен изключителен дебют и трябва да развълнува искрените фенове на ужасите.

В „Момчето зад вратата“ ни очаква една нощ на невероятен ужас. Това изживява Боби (Лони Чавис) и най-добрия му приятел Кевин (Езра Дюи), които са отвлечени, прибирайки се от училище.  Боби успява се измъкне и се придвижва в зловещите зали, надявайки се присъствието му да остане незабелязано, тъй като  похитителя е по петите му. Изненадващо се появява друг непознат, чиято мистериозна уговорка с похитителя може да означава сигурна гибел за Кевин. Без възможност да повика помощ, Боби започва своята спасителна мисия, твърдо решен да спаси себе си и Кевин или да умре в опит да избяга.

  1. „УВЕСЕЛИТЕЛНИЯТ ПАРК“

Критиците определя филма като откровено, но висцерално изобразяване на отношението на обществото към възрастните хора..

В „Увеселителният парк“ Линкълн Маазел играе ролята на Мартин като възрастен мъж, който се оказва дезориентиран и все по-изолиран като болките, трагедиите и униженията на остаряването в Америка се проявява посредством влакче в увеселителен парк и хаотични тълпи. По поръчка на Лутеранското общество, филмът е може би най-смелият и въображаем филм на Ромеро, алегория за кошмарните реалности на остаряването и е съблазнителна снимка на ранния артистичен капацитет и стил на режисьора, който ще продължи да информира следващата му филмография.

  1. „СТРАНАТА НА ЧУДЕСАТА НА УИЛИ“

Критиците смятат, че „Страната на чудесата на Уили“ не е чак толкова забавен, колкото предполага рекламата му – но все пак Никълъс Кейдж побеждава кръвожадната аниматроника, което е хубаво.

Историята не е страхотна, но има забавно усещане за филм от 80 -те и Никълъс Кейдж използва случайни обекти, за да унищожи смъртоносните детски герои. Какво друго ти трябва?

Тихият самотник (Николас Кейдж) се оказва блокиран в отдалечен град, когато колата му се поврежда. Неспособен да плати за необходимите ремонти, той приема да прекара нощта в почистване на Страната на чудесата на Уили, изоставен център за семейни забавления. Но тази страна на чудесата има и своята тъмна тайна, която Кейдж е на път да открие. Скоро той се оказва заключен в епична битка с известни анимационни талисмани, които обитават залите.

RELATED ARTICLES

Most Popular