Sunday, June 16, 2024
HomeСвободно времеБиографичните филми на 2021, които заслужават внимание

Биографичните филми на 2021, които заслужават внимание

През последните няколко години бяхме на големия екран се появиха невероятни биографични филми за някои от най -големите имена в музиката.

Още интересни имена се присъединяват към тях за няколко легендарни музиканти. Някои са направили своята премиера, а на други им предстои да представят своите филмови истории.

  1. Уважение (Арета Франклин)

Животът и кариерата на легендарната американска певица Арета Франклин се превръщат в биографичен филм, озаглавен „Respect“.

Дженифър Хъдсън изигра главната роля, след като явно е била избрана от самата Арета, преди да се пресели в отвъдното. Филмът обхваща живота на Арета – от пеенето като дете в църковния хор на баща си, до превръщането ѝ в емблематична суперзвезда и активист за граждански права.

Филмът излезе в САЩ през август 2021 г. и през септември 2021 г. във Великобритания.

  1. Най-великите дни (Take That)

Хайде фенове, радвайте се! Предстои излизането на музикален филм, който скоро ще излезе по екраните.

Гари Барлоу потвърди вълнуващата новина,, разкривайки, че е в процес на работа филм, който проследява пътя на групата и тяхната музика.

Лентата е описана като „универсална история за любов и приятелство, за добро настроение“ и ще включва някои от най-големите хитове на групата.

“Greatest Days“ е филм, посветен на всички онези, които ни подкрепяха през годините. Той поставя огледало върху публиката ни – той е посветен на нашата музика, но буквално всичко е свързано с феновете и техните приятелства”, се казва в изявление на Take That.

“Нашите фенове вече 30 години ни следват и ние имаме невероятно силна връзка с тях, така че да видим, че те ще бъдат представени на екрана от толкова силен, талантлив актьорски състав е невероятно вълнуващо.”

  1. „Искам да танцувам с някого“ (Уитни Хюстън)

Британската актриса Наоми Аки ще изиграе Уитни Хюстън в предстоящия биографичен филм „I Wanna Dance With Somebody“.

Стела Меги е режисьор на филма, който е написан от номинирания за Оскар сценарист Антъни Маккартън. Кели Кларксън изпълнява „Run To You“ на Уитни Хюстън от The Bodyguard и това е наистина сензационно.

Биографичният филм ще проследи живота на Хюстън, от началото на кариерата й в църковен хор, до трагичната й смърт през 2012 г.

Лентата се прави с благословията на фамилията Хюстън и се очаква да  излезе на екран през 2022 г.

„Елвис“ (Елвис Пресли)

Кралят на рока е сред няколкото други музикални легенди, чийто живот ще бъде описан в предстоящия филм, биографична драма, озаглавена „Елвис“.

Елвис Пресли ще бъде изигран от Остин Бътлър – американски актьор, който се прослави в телевизионните предавания на Nickelodeon и The Carrie Diaries.

Присила Пресли също е включена в този филм и ще се играе от актрисата Оливия Де Джондж.

Режисьор на филма е Баз Лурман – майсторът зад „Великия Гетсби“, „Мулен Руж“ и множество кинематографични хитове.

Все още не е пуснат трейлър, но снимките на Бътлър са напълно достатъчни, за да ни помогнат да си представим как ще се представи в ролята.

Очаква се филмът да излезе на 3 юни 2022 г.

Вижте още:

-Най-очакваните филми за 2021 година

RELATED ARTICLES

Most Popular